Technical SupportHome >> Technical Support
CNC router common solution to the problem
CNC router/CNC engraving machine common solution to the problem
 
Question 1: Open the software, the computer prompts "failed to open card, check card tips.
Solution:
A check card driver is not installed, or the board for a PCI slot;
The two data cable reinstall, check has not broken needle phenomenon;
Weihong card problem, replace the card.
Question 2: Open the software prompts: triaxial alarm, the initialization error signal.
Solution:
1.
Two data lines to check the computer and the machine is not properly connected;
2.
Check the control box adapter plate fuse is blown, replace the fuse;
3 Check that the power supply is normal.
Question 3: engraving dislocation, or the wrong size.
Solution:
1.
Check engraving software path is correct or not;
2.
Check screw gap size and light bar fastening screws are not loose;
3.
Check the software parameters are set correctly.
Question 4: X-axis to walk a certain Z-axis not carrying a knife, was walking down the press to go up.
Solution:
1.
Check the Z-axis motor is functioning properly, the power and the size of the drive current;
2.
Check the Z-axis motor cable is poor contact or intermittent
Check whether the distance carrying knives set.
Question 5: spindle motor forward or reverse.
Solution:
1.
Check the inverter parameter settings;
2.
The inverter signal line is reversed.
Question 6: emergence smashing knives phenomenon.
Solution:
1.
Z-axis motor power is not enough loose coupling;
2.
Z-axis drive current is too small, or the signal lines are wrong
Data line did not answer.
Question 7: Open the software boot shaft Close.
Solution:
1.
Drive or computer output signal line contact failure;
2.
Motor line poor contact.
Question 8: boot the machine is not energized.
Solution:
1.
Check the Start button cable is connected and the button is burned;
2.
Check AC contactor short circuit or burned out.
Question 9: button movement axis only go in one direction.
Solution:
1.
Check the data line is normal, data cable jack is plugged.
2.
Check motor circuit for Weld.
Question 10: sending software can not open properly, carving something deformity.
Solution:
1.
Re-install the new systems and software;
2.
Check the X and Y axis screw and screw is loose;
3. Carving paths


Back: Using laser engraving machine precautions

Next: How to maintenance wood CNC router

Keywords:CNC router,cutting plotter,Railroad fastener Copyright ©Jinan Hopetool CNC equipment Co.,Ltd. E-mail:Jackie@ht-cnc.net sitemap